Stelmål

Her får du en oversigt over, hvordan du måler dine (sol)briller og dermed får en bedre forståelse for, hvordan (sol)briller skal sidde.

(Sol)brillerne skal derfor ikke sidde for stramt eller for løst. Begge dele vil give hovedpine, da man uønsket vil anspænde sig.

I det ideelle scenarie bør man have disse målinger klar, før man køber (sol)briller, eller også køber dem hos trendysun.dk og evt. benytte sig af tilfredshedsgarantien, hvis de ikke passer ordentligt.

Ved alle vores briller finder du størrelserne både som filter i hovedmenuen ved hver kategori, samt de forskellige dimensioner i mm under produktinfo.

UV Kategori

UV-indeks er et udtryk for intensiteten af ultraviolette stråling fra solens lys. Det varierer fra tidspunktet på dagen og tidspunktet på året. Kræftens bekæmpelse siger fx, at når UV-indekset er 3 eller højere, skal man beskytte sig i solen, det kan være ved solcreme til kroppen, og for øjnene er det via solbriller.

Ca. 70 % af de solbriller, der bliver produceret i dag har en UV-kategori 3, hvilket er en fin beskyttelse mod stærk sollys.

Linsekategori 0

Solglas, der har UV filter 0 bør ikke bruges som en solbrille, men kun som tilbehør.  Kendetegnet ved disse er, at de oftest har meget lys glas. Det betyder, at ca. 80-100% af alt UV lys trænger igennem glasset.  Solbriller med 0 i UV filter kan derfor bedst bruges, når det er overskyet.

Linsekategori 1

I denne kategori er det ca. 43-80% af solens UV stråler, der går igennem disse solglas, og igen bruges de derfor mest som tilbehør. Brug dem kun ved svag sollys eller når det er overskyet.

Linsekategori 2

Ved denne kategori er det ca. 18-43% af solens UV stråling, der trænger igennem glassene. Derfor egner disse bedre end kategori 0 og 1 og er god ved delvist skyede dage. 

Linsekategori 3

Denne kategori er bedst egnet til bruges som solbriller og langt de fleste solbriller på markedet har UV 3. Hos trendysun er der en meget stærkt overvægt af solbrillerne, der har denne level af UV filtrering. Ved UV 3 er det nemlig kun ca. 8-18% af sollyset, der går igennem disse solglas. Derfor beskytter denne kategori sine øjne rigtig godt mod solens UV stråler. 

Linsekategori 4

UV 4 har en lidt bedre beskyttelse end UV 3, men dette kan give udfordringer da glassene er meget mørke og kan begrænse nydelsen af solbrillerne.  Ved UV 4 er det ca. 3-8% af alle UV stråler, der går igennem glasset. Når glassene er så stærke mod sollys anbefales det ikke at bruge dem, når man kører bil.

Hvad er Bluelight

En stor andel af den danske befolkning har svært ved at falde i søvn om aftenen og sover samtidig utroligt dårligt, især når de har brugt flere timer foran telefonen, tablets eller bærbar. Det kan betyde trætte øjne og mangel på energi den efterfølgende dag. Her kommer bluelight briller ind i billedet, fordi den blokerer det såkaldte blålys. Når du tager en bluelight brille på, svarer det til, at du ser din telefon i “nat-tilstand” som giver en sephia lignende nuance på din skærm.

Udover at hjælpe med en bedre søvn, fjerner brugen af brillerne også spændinger i hovedet såvel som hovedpiner. Dine øjne virker knap så trætte og tørre, og du vil mærke en fornyet energi i din hverdag.

Med nylon glas og kvalitets acetat bluelight briller fra os kan du dermed bruge timer med god samvittighed.

Du er velkommen til at kontakte info@trendysun.dk for at se en video-sekvens med vores briller hvor UV-lyset blokeres næsten 100%.

Via nedenstående link, finder du vores bluelight kollektion

Hvad er Polariserede glas

De bedste solbrilleglas man kan få, er polariserede glas. Polariserede glas gengiver nemlig bedst farveopfattelsen, når det er meget lyst udenfor og når der er blændende overflader såsom vand. Samtidig beskytter de øjnene rigtig godt. Således har polariserede glas et egenskab, der svarer til persienner. Nedenfor er der forsøgt at illustrere effekten af polariserede glas.

Forestil dig, at sollys er skarp og du er på stranden sammen med din gode ven. Din ven har en almindelig solbrilleglas (venstre), mens du har en polariseret solbrilleglas fra Trendysun. Din ven vil se havet som til venstre mens du vil se som på højre side, hvor du vil nyde farvenuancerne under skarp sol.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag en rabatkode på 10% til vores webshop